Mentale fitheid speelt een cruciale rol in organisaties | EverDevelop

Mentale fitheid speelt een cruciale rol in organisaties

Vitaliteit terugbrengen in organisaties is erg belangrijk

Mentale fitheid is de conditie van de geest. Als je mentaal fit bent, zit je lekker in je vel, sta je positiever in het leven, heb je minder last van stress en kun je problemen beter de baas.

Dat klinkt natuurlijk mooi, mentaal fit zijn, maar hoe werkt het nu in de praktijk? Ik ervaar in mijn werk dat directeuren en leidinggevenden bij organisaties en bedrijven het belang van mentale fitheid onderschrijven. Waar wringt dan de schoen? De signalen die ik krijg vanuit het management en de medewerkers, zowel voor Corona tijd, als nu tijdens Corona zijn eenvoudig terug te brengen naar het gesprek tussen een leidinggevende en een medewerker.

Het stoplicht effect

Wanneer vinden de meeste gesprekken plaats tussen leidinggevenden en medewerkers? Als er een conflict is in een team of op een afdeling, bij burn-out klachten, een hoog ziekteverzuim, een medewerker of leidinggevende die niet naar behoren functioneert. “De signalen staan dan al een tijd op rood”. Dat zijn de momenten waarop EverDevelop als organisatieadviesbureau voor een gesprek wordt uitgenodigd.

Op het juiste moment in gesprek

De aandacht voor de gesprekken daar waar het goed gaat (groene signalen) of waar het wat minder loopt (oranje signalen) is waar de schoen, wat mij betreft, wringt in organisaties. We blijken van nature eerder te kijken naar wat niet loopt in een organisatie, op een afdeling of een team. Het zit blijkbaar nog niet in ons systeem om stil te staan bij de successen of het nu gaat om één persoon, een afdeling of een organisatie. Laat staan dat we met elkaar het gesprek aangaan om te kijken wat we kunnen doen om het goede te continueren. Ik hoor in de praktijk nog te vaak dat het een uitdaging is voor leidinggevenden om met alle medewerkers één keer per jaar een goed functioneringsgesprek van een uur of anderhalf uur te voeren. Dat betekent voor een leidinggevende al snel een werkweek aan uren per jaar voor het houden van functioneringsgesprekken. Wat mij betreft ligt het niet in een korte termijn oplossing door het aanbieden van een time management training voor leidinggevenden.

Vitaliteit voor mensen en organisaties

Het is belangrijk om met elkaar naar het organisatiebelang te kijken. Een organisatie werkt pas optimaal wanneer men weet wat de geformuleerde strategische doelstellingen zijn en alle inspanningen daarop gericht zijn. Dit kan alleen wanneer men gebruik maakt van elkaars sterke punten, zodat synergetische voordelen kunnen worden behaald. Tevens is het van belang dat elke werknemer een kans krijgt om zich binnen een organisatie te ontplooien. Wanneer dit mogelijk wordt gemaakt zal er een bottom-up stroom op gang komen, die niet alleen voor procesverbetering, maar ook voor nieuwe ideeën zal gaan zorgen. Voordat u het als management weet is de vitaliteit binnen uw organisatie terug.

Investeren in mentale fitheid is een win-win situatie

Wat kan je doen als organisatie om vitaliteit te versterken of terug te brengen? Een veel voorkomende hulpvraag die wij als organisatieadviesbureau krijgen is het adviseren van het management over een maatwerk leer-en ontwikkeltraject voor leidinggevenden en teams. Wanneer het lukt om de juiste mensen op de juiste plek binnen een organisatie te krijgen kan een organisatie zich verder ontwikkelen (professionaliseren).

Benieuwd wat ik voor u of uw organisatie kan betekenen?

Mentale fitheid speelt een cruciale rol in organisaties | EverDevelop

Raymond Evers