online-en-outdoor-werken-aan-mentale-fitheid-van-leidinggevenden-en-medewerkers-zeker-nu-belangrijker-dan-ooit l EverDevelop

Online en outdoor werken aan mentale fitheid van leidinggevenden en medewerkers. Zeker nu belangrijker dan ooit!

EverDevelop zet outdoor coaching en online coaching pro-actief in!

Door de aangekondigde verscherpte corona maatregelen van afgelopen week is de beweging naar werken op afstand bij diverse organisaties opnieuw ingezet. Waar kan wordt er voor de komende weken zoveel mogelijk thuis gewerkt. De focus verschuift naar het samenwerken op afstand waar videobellen en online vergaderingen de komende tijd meer in de agenda’s op zal duiken. De oude afspraken en faciliteiten voor het thuis werken worden weer nieuw leven ingeblazen. Het lijkt en voelt alsof we een paar maanden terug in de tijd gaan. In werkelijkheid zijn er ook bedrijven en organisaties die het thuiswerken en samenwerken op afstand de afgelopen maanden juist hebben doorgezet met als evaluatiemoment einde van dit jaar.

Elk voordeel heb zijn nadeel

We weten met elkaar vanuit de afgelopen maanden wat de voordelen en nadelen zijn van werken op afstand. Dan heb je nog de persoonlijke voorkeuren van mensen waar ze graag willen werken. De één werkt echt liever op kantoor, de ander helemaal thuis en weer een ander zoekt de balans tussen thuis en op kantoor werken. Een verandering voor korte termijn dan wel voor lange termijn heeft altijd effect op mensen die daar mee te maken krijgen. De vraag is alleen wat doet het met iemand zijn fysieke- en mentale fitheid als je weer of juist voor een langere periode op afstand van je collega’s werkt. Het vraagt in eerste instantie om zowel op het werk als thuis de zaken weer goed met elkaar af te stemmen. Vervolgens is het belangrijk wat jij als leidinggevende kan doen voor je medewerkers om van werken op afstand een succesbeleving te maken.

Als je altijd blijft doen wat je deed, had je nu niet geweten wat je weet

EverDevelop ziet dit ook terug als het gaat om de locatie van de coachingstrajecten. Voor de één is het geen probleem om van een face-to-face gesprek op kantoor te schakelen naar online coaching of outdoor coaching. Een ander houdt liever vast aan het bekende en stelt coaching even uit. Coaching blijft maatwerk!

Business coach gaat buiten de gebaande paden

EverDevelop ziet als consultancy bureau wel een duidelijke trend in 2020 als het gaat om coaching bij organisaties. Waar het in april van dit jaar nog wennen was aan online coachen wordt het nu zo goed als omarmd. Al blijft face-to-face zowel voor de coach als coachee de voorkeur hebben. We zien de belangstelling van outdoor coaching enorm toenemen. We hebben het dan over coaching in de buitenlucht zoals bijvoorbeeld coaching op de golfbaan of een wandeling maken in het bos. Het voordeel is dat je dan niet achter een scherm zit. Het in beweging zijn in de frisse buitenlucht blijkt ook nog eens positieve effecten te hebben tijdens het coachingsgesprek. We krijgen na de outdoor sessies veel positieve reacties niet alleen van de gecoachte maar ook van mensen in zijn of haar directe omgeving. De positieve beleving van outdoor coaching “zingt” blijkbaar nog een tijdje door.

EverDevelop zet als consultancy bureau pro-actief in op outdoor coaching en online coaching om te zorgen dat groei van persoonlijk leiderschap, zeker nu tijdens corona, door kan gaan. In 4 stappen werken aan je persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Het is in het belang van mensen en organisaties om te blijven werken aan mentale fitheid.

Benieuwd wat ik als business coach voor u of uw organisatie kan betekenen?

online-en-outdoor-werken-aan-mentale-fitheid-van-leidinggevenden-en-medewerkers-zeker-nu-belangrijker-dan-ooit

Raymond Evers