Coaching buiten de gebaande paden

Tijdens het coachingstraject sta ik met de coachee stil bij vier belangrijke vragen: Wie ben je? Wat wil je? Wat doe je? Wat is jouw plek?

Coaching is alleen mogelijk voor mensen die openstaan voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Het komt nog weleens voor dat iemand een coachingstraject moet doorlopen. Dat is voor mij als coach altijd een no-go!

Business coaching op de golfbaan

Raymond ziet wel een duidelijke trend in 2021 als het gaat om coaching bij organisaties. Waar het begin 2020 nog wennen was aan online coachen wordt het nu zo goed als omarmd. Al blijft face-to-face zowel voor de coach als coachee de voorkeur hebben. Ik zie de belangstelling van outdoor coaching enorm toenemen. Ik heb het dan over coaching in de buitenlucht zoals bijvoorbeeld coaching op de golfbaan of een wandeling maken in het bos. Het voordeel is dat je dan niet achter een scherm zit. Het in beweging zijn in de frisse buitenlucht blijkt ook nog eens positieve effecten te hebben tijdens het coaching gesprek. Ik krijg na de outdoor sessies veel positieve reacties niet alleen van de gecoachte maar ook van mensen in zijn of haar directe omgeving. De positieve beleving van outdoor coaching “zingt” blijkbaar nog een tijdje door.

Online coaching

EverDevelop zet als consultancy bureau pro-actief in op outdoor coaching en online coaching om te zorgen dat groei van persoonlijk leiderschap, zeker nu tijdens corona, door kan gaan. In 4 stappen werken aan je persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Het is in het belang van mensen en organisaties om te blijven werken aan mentale fitheid.

Coaching is maatwerk

Het bepalen van een coaching vraag is vaak een proces. Ik zorg dat je zelf je antwoorden vind door je “een spiegel” voor te houden. De echte coachvraag is vaak anders dan die als eerste tijdens een intakegesprek wordt besproken. Ieder mens is uniek en dat vraagt altijd om maatwerk. Hieronder een aantal coachvragen vanuit de praktijk.

 • Hoe kan ik mezelf als leidinggevende of professional verder ontwikkelen?
 • Welke functie past het beste bij wie ik ben, wat ik wil en wat ik doe?
 • Hoe zorg ik als leidinggevende dat mijn team effectiever gaat samenwerken?
 • Wat kan ik doen om mijn plek als leidinggevende beter in te nemen?
 • Hoe kan ik mensen meer bewust maken van hun taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden?
 • Hoe kan ik meer balans vinden tussen mijn werk en privé?

Raymond wordt als coach gevraagd voor:

 • Begeleiding van het next management level; topmensen in het bedrijfsleven.

 • Teams die samen willen performen, groeien en ontwikkelen

 • Het verbeteren van de mentale fitheid in organisaties

 • Het coachen van leidinggevenden en medewerkers voor het innemen van zijn of haar plek in een team, bedrijf of organisatie.

 • Het vinden van de juiste balans tussen werk en privé