Hockey en Basketbal

teamcoaching

Mijn passie voor coachen is in 1994 bij basketbalvereniging Quintas ontstaan. Ik heb 14 seizoenen verschillende jeugd- en damesteams mogen coachen en trainen.

Ik ben door mijn kinderen in 2017 weer met coachen begonnen. Ik heb drie seizoenen de hockey teams van mijn kinderen mogen coachen bij MHC Lemmer.

Skileraar in Oostenrijk

Een langgekoesterde droom van mij is in de zomer van 2016 werkelijkheid geworden. Ik heb mijn Skilehrer-Anwärter opleiding op de Hintertuxer Gletscher in Tirol gehaald. Ik geef sinds 2016 in het hoogseizoen skiles bij de skischool Fiss-Ladis in Oostenrijk. Ik heb drie seizoenen ski- en snowboard les gegeven bij skischool Swing in Heerenveen.

Leidinggeven in een veranderende bankwereld

Mijn professionele ontwikkeling is in 2001 als trainee bij de Rabobank gestart. De overstap in 2007 naar de Fortis Bank was het begin van mijn leiderschapsontwikkeling. Ik heb mezelf mogen ontwikkelen als leidinggevende eerst bij de Fortis Bank en later in 2010 bij de ABN AMRO.

Ik heb als leidinggevende en als mens veel geleerd tijdens de fusie tussen Fortis Bank en ABN AMRO en later bij de diverse reorganisaties en kantoorsluitingen bij ABN AMRO. Mijn passie voor het coachen van mensen kreeg ook in mijn werk als kantoordirecteur een steeds grotere en belangrijkere plek.

Leiderschapsprogramma’s

Ik mocht als gasttrainer, intervisor en teamcoach mijn bijdrage leveren aan het leiderschapsprogramma “Manager als Coach” van De Baak en het leadership programme “Navigating through Complexity” van ABN AMRO. Ik deed dit naast mijn werkzaamheden als kantoordirecteur van ABN AMRO.

Professionele coach

Een logische vervolgstap in mijn professionele ontwikkeling was in 2012 het volgen van de Coaching Basics opleiding bij het Europees Instituut (De Baak). Ik heb mijn eerste stappen als professionele coach de daarop volgende jaren bij het coachingsnetwerk van ABN AMRO mogen zetten. De verdieping voor de juiste mensen op de juiste werkplek ontstond door het volgen van de Master opleiding Systemisch werken en NLP opleiding in de jaren 2015, 2016 en 2017.  Mijn professionele ontwikkeling in de financiële sector en zeker mijn persoonlijke ontwikkeling als mens heeft mij geholpen om mijn eigen visie te ontwikkelen op het gebied van persoonlijke- en professionele ontwikkeling van mensen.

Opleidingen

  • De Master Opleiding Systemisch Werk, De Systemic Coloured Dynamics Methode (SCDM®) Coachen & Context, is een opleiding gericht op het werken met systemische dynamieken en het kunnen vertalen hiervan in systemische interventies voor individu, teams en organisaties.
  • De Leergang Coaching Basics, Post-HBO registeropleiding, vormt de basis van de opleidingen tot coach en counselor. Deze leergang bestaat uit twee modules van elk een halfjaar: de module Effectief Functioneren en de module Effectief Communiceren. Zowel het persoonlijk als het professioneel functioneren van de deelnemer staat centraal. Communicatietraining is een belangrijk deel van deze opleiding. De Leergang Coaching Basics is geregistreerd bij de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs (SPHBO) Nederland. CPION (Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland) geeft de getuigschriften uit. Registratienummer 77590-77903.
  • De Neuro Linguistic Programming opleiding is een intensieve, boeiende en transformationele opleiding, waarin je de krachtige NLP- technieken leert toepassen in alle contexten van het leven. Het ontwikkelen van Persoonlijke Effectiviteit en Innerlijk Leiderschap staat centraal.
  • Heao Commerciële Economie afstudeerrichting Bank & Verzekeringswezen bij de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden.
  • Inzicht in drijfveren van mensen, teams en organisaties door het volgen van diverse trainingen bij Management Drives en Coloured Glasses. De verschillende kleuren en betekenissen zijn terug te leiden naar Clare W. Graves (1914–1986). Graves toonde aan dat gedrag niet alleen door onze behoeften wordt bepaald, maar ook door ons wereldbeeld en de levensomstandigheden waarin wij verkeren. Ieder waardensysteem heeft specifieke kenmerken die bepalend zijn voor het gedrag van mensen in een specifieke werkomgeving.
  • Leergang interveniëren in verwaarloosde organisaties – Joost Kampen
  • Bedrijfshulpverlening Eerste Hulp en Reanimatie