Sparringpartner

De juiste mensen op de juiste plek in een familiebedrijf

Raymond Evers zijn vader had een eigen administratiekantoor en zijn oom een architectenbureau in het zelfde dorp. Het ondernemen zit al generaties in zijn familie. Het was toen al de mens kant en het ondernemerschap waar Raymond zijn interesse lag. Wat kom je als ondernemer allemaal tegen als je een bepaalde dienst of product wil verkopen? Hoe ga je om met klanten? Hoe zorg je dat personeel gemotiveerd blijft? Hoe zorg je voor klanttevredenheid?

Raymond begon ervaring op te doen bij familiebedrijven door vakantiewerk te doen bij een tulpenboer, watersportwinkel, timmer- en onderhoudsbedrijf en stage te lopen bij een assurantieverzekeringskantoor.

familiebedrijf

Een organisatie is geen familiebedrijf

Raymond werkte vijftien jaar in de financiële sector als adviseur bij de Rabobank en leidinggevende bij de Fortis Bank en ABN AMRO. Raymond zag hier duidelijk de verschillen en overeenkomsten met een familiebedrijf. In organisaties wordt er vaak gesproken over wij zijn een familie. Een organisatie is natuurlijk geen familiebedrijf. Welke plek heb je in een organisatie? Wat zijn persoonlijke belangen? Wat zijn de organisatiebelangen? Wie neemt de verantwoordelijkheid? Een familiebedrijf is ook complexer omdat het gaat over eigendom, familie en het bedrijf.

Wat is je plek in een familiebedrijf?

De dynamiek en de uiteenlopende belangen in familiebedrijven is wat Raymond zo aanspreekt in zijn werk. Hoe werk je bijvoorbeeld als vader en zoon samen in een familiebedrijf? Hoe werkt het met de “koude” kant in een familiebedrijf? Hoe zorg je voor de juiste bedrijfsopvolging? Wat komt er allemaal bij kijken om een onderneming te leiden? Hoe zorg je voor de juiste balans in een familiebedrijf? Lees zijn blogs voor meer informatie.

We are family in skigebied Serfaus-Fiss-Ladis

Raymond werkt sinds 2016, een paar weken per seizoen, als skileraar bij de skischool Fiss-Ladis in Oostenrijk. Hij kan hier zijn passie uitoefenen. Raymond krijgt hiermee ook een internationale kijk in de keuken van een skischool in een familie skigebied. Hoe zorg je dat 300 skileraren waarvan 150 seizoensmedewerkers de klanten elke dag een skibeleving en skiles van topniveau laten ervaren? Hoe zorg je voor een juiste manier van communiceren in de skischool met diverse culturen en achtergronden vanuit de hele wereld? Welk leiderschap laten ze zien? Het werken als skileraar zet je letterlijk in een andere plek. Wat wordt er van mij verwacht als skileraar? Waar loop ik tegen aan? Hoe kan ik mijn plek als skileraar innemen in de skischool? Wat verwacht ik als medewerker van de skischool?

familiebedrijf
familiebedrijf

De skischool Fiss-Ladis is een internationaal team, welke bestaat uit 170 stamleraren en leraressen uit Oostenrijk, Duitsland, Australië, Japan etc. In de toptijden bestaat het team uit ca. 300 leraren/leraressen die dagelijks aan ca. 2000 gasten lesgeven. Om het team van deze grootte goed op te leiden en te coördineren, is een goed leiderschap, zowel op vakkundig als ook op sociaal gebied, zéér belangrijk.