Leiderschap is topsport!

leiderschap

De juiste mensen hebben begeleiding en leiding nodig

Door meer te reflecteren als leidinggevende zal je ervaren dat jezelf en je team in beweging komt. Alles om ons heen verandert en blijft veranderen, het gaat er om hoe jij als leidinggevende om gaat met veranderingen die op je pad komen. Je altijd blijven ontwikkelen als mens zowel persoonlijk als professioneel is waar het omgaat. Het zal je helpen om je team beter te leiden en begeleiden. Persoonlijk leiderschap is de kern waar het allemaal omdraait.

Jij bent als leidinggevende in de lead

Het is de verantwoordelijkheid van een leidinggevende om te zorgen dat medewerkers hun plek innemen en als een team gaan samenwerken. Veel leidinggevenden denken met voldoende afspraken en processen een team te ontwikkelen. Een team ontwikkelen start met de juiste mensen te selecteren en ze op de juiste plek in te zetten. De juiste mensen hebben begeleiding en leiding nodig. Het verbinden van mensen, met ieder zijn of haar karakter, drijfveren, kwaliteiten en ervaringen, in een team is een uitdaging. Iemand die strak aangestuurd moet worden zit op de verkeerde plek.

Leiderschap van sturend naar verbindend

De manier waarop iemand leiding geeft heeft impact niet alleen in het team. Het is belangrijk om hier met regelmaat bij stil te staan. Hoe geeft hij of zij leiding? Hoe begeleid hij of zij de mensen in het team als het gaat om persoonlijke groei en professionele ontwikkeling? Wat wil hij of zij met het team bereiken? Wat doet een eindverantwoordelijke wel of juist niet waardoor het team kan groeien en ontwikkelen? Hoe communiceert de leidinggevende met anderen in de organisatie?

Teamontwikkeling

Het realiseren van groei en ontwikkeling in een team heeft altijd te maken met gedrag en het maken van keuzes. Het succes van teamontwikkeling vraagt van een leidinggevende om alle teamleden bereid te krijgen om naar zichzelf te kijken en te investeren in de onderlinge samenwerking. Teamontwikkeling is een proces en geen eenmalig teamuitje!

Raymond ontmoette ik als mijn co-begeleider voor de Manager als Coach (ABN Amro leergang voor kantoordirecteuren). Zijn rijke praktijkervaring als leidinggevende, prachtige combinatie van zaak en persoon, authentieke houding en heldere visie op de rol van leidinggevende in een complexe (bank)context, maakten onze samenwerking waardevol en succesvol. Daarnaast heb ik Raymond ervaren als een scherpe observator, innovatief in interventies en een prettige samenwerker en partner in business.

Eline Trapman

Zeg je Raymond dan zeg je ontwikkeling! Raymond is gericht op zijn eigen ontwikkeling om de ontwikkeling/duurzame inzetbaarheid van mensen om hem heen voortdurend te stimuleren. Hij past een grote mate van zelfreflectie toe om dit te bereiken. Hij is een coach en trainer die op orginele manieren mensen weet te bereiken, te boeien en te ontwikkelen. Hij heeft binnen ABN AMRO als leidinggevende en als coach in het Coachingsnetwerk aansprekende resulaten weten te bereiken op het gebied duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Hij is 1 op 1 en in groepen sterk!

Peter Wiersema