Leiderschapsontwikkeling van sturend naar verbindend

Skills als coachen faciliteren samenwerken komen centraal te staan

leiderschapsontwikkeling

Als manager (leidinggevende) red je het vandaag de dag niet meer, wanneer je niet open staat voor leiderschapsontwikkeling. Dit heeft alles te maken met de gewijzigde vaardigheden die vandaag de dag nodig zijn, om op een natuurlijke manier te kunnen voldoen aan de vaardigheden die nodig zijn om als manager (leidinggevende) goed te kunnen functioneren. De grootste uitdaging die managers (leidinggevenden) zich eigen

moeten maken zijn het aanleren en borgen (voorkomen dat het verzandt) van ‘zachte’ skills zoals coachen, anderen faciliteren en samenwerken. Zeker wanneer je leiding geeft aan hoogopgeleide professionals of vakmensen is het belangrijk, dat je via leiderschapsontwikkeling leert en ervaart dat de rol van jou als leidinggevende feitelijk ondersteunend en verbindend is.

Benieuwd wat ik voor u of uw organisatie als business coach kan betekenen?

Coachen, anderen faciliteren en samenwerken

Binnen een organisatie hebben collega’s behoefte aan transparantie. Een heldere visie en koers zijn een absolute voorwaarde. Daarom is de leiderschapsontwikkeling van Ever­Develop primair individueel- en praktijkgericht, maar ook breed toegankelijk en gericht op continue leren. Kortom leiderschapsontwikkeling is veel meer op mensen dan op processen gericht. Dat laatste wil natuurlijk niet zeggen, dat bedrijfsmatige vaardigheden niet langer relevant zijn. Wat belangrijk is, dat er functionele kruisverbanden worden gelegd binnen de organisatie die door iedereen gedragen worden.

Leiderschapsontwikkeling is een continue proces

Leiderschapsontwikkeling is feitelijk een continue proces en verandert met de behoefte van de organisatie. Dit vraagt van managers de nodige flexibiliteit en zorgt voor twijfel wanneer men niet goed gecoacht wordt. Het gevoel van ‘doe ik het nu nooit goed’ kan voor onrust zorgen. De moderne manager (leider) stelt zich dienstbaar op voor haar/zijn team en zorgt voor de meest optimale werksituatie. Je primaire taken als manager zijn: Je collega’s vertrouwen en indien nodig inspireren. Om als manager deze transitie met succes te kunnen maken kan EverDevelop je ondersteunen.

Spreekt onze visie op het gebied van leiderschapsontwikkeling je aan? Neem dan voor een vrijblijvend oriënterend gesprek contact met ons op en bel 06 535 64 501.